Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs živanice

Spousta smůly se štěstím

Na první podzimní mistrovský zápas jsme doma přivítali exdivizokrajské Živanice, které prošly obměnou kádru a tak prý jen Bůh věděl, co od nich čekat. Trenér Kuta nás před zápasem upozornil na některá jména ze soupeřovy jedenáctky, která nám byla známá asi jako jedlé houby v mikologickém atlase.

Začátek zápasu společně se sluníčkem nám jasně ukázal, že kromě několika hráčů ztrátou fyzické kondice soupeř asi trpět nebude. V prvním poločase měly Živanice převahu, což se dalo papírově čekat, ale do vyložené šance se nedostaly. Když už se dostaly do zakončení, tak míč skončil za nebo nad bránou no a nebo si s ním celkem bez problémů poradil Prešinský. My jsme se dostali ke stručnějšímu počtu střel, tou nejslibnější Válek po lajnovém úniku lehce přestřelil. Poté už jen Pavel Kuta nedostřelil a Štancl taky minul. Na konci první půle vystřídal polozraněného Vomáčku Kubeš a Štancla pro minimální obsahu kyslíku v plicích nahradil Růžek hned po přestávce.

Druhá pětačtyřicetiminutovka se pro nás vyvíjela vcelku dobře. Pokud vynecháme miniaturní slovní strkanice se soupeřem, tak srdeční tlukot nebyl od střídačky slyšet u diváku asi jen pro hostující buben. Nejprve se sám před brankáře dostal Válek, bohužel se dostal až moc blízko. Růžkova střela mu zůstala pod nohama a Vosmekovu střelu do protipohybu reflexivně (a velmi dobře) špičkou nohy vytáhl nad břevno. Holomkovu hlavičku z rohu zase zastavila tyč. Z nečekané výhry mohlo bejt kulový. Nevim jak, ale najednou se před Prešinským objevil jeden ze Živanic a jeho lob skončil nad šibenicí. Nakonec ještě Klement zvyšoval zkušenosti našeho brankáře, když mu hodil aut, aby dokázal lépe zvládat stresové situace.

Zápas: Morašice - Živanice 0:0

Žluté karty: B.Válek

Sestava: M.Prešinský - M.Klement, M.Chmelík, V.Jetmar, T.Holomek - M.Štancl (J.Růžek), Pavel Kuta (Z.Škoda), M.Ropek, B.Válek - P.Vomáčka (J.Kubeš), J.Vosmek


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.