Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Pardubice C

Pýcha předchází postup

Proti prvnímu celku tabulky, kterému věkový průměr "kazí" pouze o 30 let starší nejlepší střelec soutěže Ryba, jsme nenafasovali moc důvěry - nepřišlo nejen pěkné počasí, ale i, až asi na 6 vyjímek, diváci.

Věděli jsme, že fotbalově to proti Pardubicím nepůjde, ale bojovností by se nějaké překvapení urvat dalo. Fungovalo to docela slušně až na 2 akce Ryby, nejprve po zkažené nahrávce Štancla na Jokše vyplynula situace v břevno a o chvíli později si Ryba v klidu naběhl do vápna a hlavou poslal hosty do vedení. Na druhé straně netrefil hostující golman dobře míč a Růžek postupoval sám na prázdnou bránu. Byl ještě před šestnáctkou faulován, ale rozhodčí si zřejmě zapomněl doma červenou kartu, protože když se snažil dorazit na místo přestupku z poloviny hřiště, kde se zapomněl, tak místo rady s pomezním, který tu situaci měl přímo před sebou určil verdikt sám a vytáhl kartu žlutou. Strach ze svěřené moci může být někdy tak svazující, že se prostě člověk nedokáže správně rozhodnout. V tento moment ale dokáže pořádně nasrat. Když se po individuální akci prosadil další z pardubických, odcházeli jsme do kabin z dvoubrankovým mankem.

Místo pokusu zvrátit výsledek jsme hned na začátku druhého poločasu inkasovali třetí gól ze standartní situace a bylo vlastně hotovo. Hosté zápas dohrávali v pohodě a stihli přidat ještě další dvě branky.

Zápas připomínal páteční kvalifikační utkání proti Španělsku. Hosté předvedli přesně to, co jsme od nich čekali, fotbalově byli výborní, ale také nám v plné kráse dali najevo, že oni bydlí v krajském městě naší vlasti. Volné chvíle si krátí vysedáváním u počítače pod modrou lištou, nebo si v podchodech mění žvejkačky za vojáčky. Ale občas by to chtělo vyjít na čerstvej vzduch a provětrat hlavu.

Zápas: Morašice - Pardubice C 0:5

Žluté karty: M.Chmelík

Sestava: M.Prešinský - M.Klement, M.Chmelík, J.Jokeš (T.Holomek), M.Ropek - B.Válek, J.Růžek, M.Štancl, J.Kopecký (J.Famfulík) - P.Vomáčka, M.Burian (V.Jetmar)


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.