Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Litomyšl

Auty, rohy, závory

V nádherném profukujícím počasí jsme přivítali sousední (podle mapy, ne tabulkově) Litomyšl k prvnímu jarnímu derby. V takovém počasí je důležité vyhrát úvodní los, nebo alespoň hrát po zemi, jinač to neslaví moc úspěchu. Nám se bohužel nepovedla ani jedna z předem zmiňovaných věcí.

Úvod zápasu nenaznačoval, že by měl být první poločas pod taktovkou Litomyšle. Z rohu nejprve o kousek minul hlavou Kopecký a o něco později jeho střelu zblokovala hostující obrana. Toť vše. Ještě o něco později se k vhazování dostal Radimecký. Míč vlítl do šestnácky a malý velký Urban ho ze vzduchu hlavou poslal Lneničkovi k tyči. Ukázalo se, že největší problémy nám dělají soupeřovy rohy. Z každého měli šanci. Po jednom z nich se k míči dostal Košín a zvýšil na 2:0 pro hosty. Po druhém z nich se znovu prosadil Urban a bylo to o 3 góly. Lněnička, ani Pavel Kuta nestačili na bankové čáře zasáhnout.

Ve druhé půli nám pomáhal vítr, ale asi špatně, protože jsme soupeřovu branku dokázali ohrozit pouze Lorencem z přímého kopu a ještě k tomu z poloviny hřiště. Ke konci zápasu ještě Holec trefil spojnici a Radimecký se po faulu dožadoval penalty. Diváky tak alespoň bavil kominík v civilu, s krevním skóre 3,9 - 4,2, který byl oblečen morašickou bundou, ale myslel si, že je na fotbale v Cerekvici.

Zápas: Morašice - Litomyšl 0:3

Žluté karty: Pavel Kuta

Sestava: J.Lněnička - M.Klement, M.Ropek, T.Holomek, J.Jokeš - V.Jetmar (Petr Kuta), J.Kopecký (Z.Škoda), J.Kubeš, Pavel Kuta - B.Válek (P.Vomáčka), Z.Lorenc


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.